Γενικά

Ανοίγει τις πύλες της η 84η ΔΕΘ με άρωμα…Ινδίας

84η ΔΕΘ: 1.600 εκθέτες, τιμώμενη χώρα η Ινδία, ινδικοί επιχειρηματικοί κολοσσοί και 18 διεθνείς συμμετοχές

Το Yellow Radio δίνει δυναμικά το “παρών” σε ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού!! Για μία ακόμη σεζόν συνεχίζουμε την παρουσία μας στη 84η ΔΕΘ. Βρισκόμαστε στο ίδιο ακριβώς σταντ όπως και πέρυσι το οποίο βρίσκεται στον υπαίθριο χώρο B7 STAND 3, μόλις 20-25 μέτρα από το περίπτερο της ΠΑΕ Άρης.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Με 1.600 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους), έναντι 1.494 πέρυσι, με συμμετοχές 18 χωρών, Τιμώμενη Χώρα την Ινδία και έμφαση στο τρίπτυχο «επιχειρηματικότητα, καινοτομία και εξωστρέφεια», η 84η ΔΕΘ ξεκινά το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου και επί εννέα μέρες θα δίνει από τη Θεσσαλονίκη τον παλμό των οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων.

Η Τιμώμενη Χώρα, Ινδία, θα «συστηθεί» στους επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ στο περίπτερο 13, σε σχεδόν 3.000 τμ., μέσω περίπου 80 επιχειρήσεων-εκθετών, οι οποίες προέρχονται από διάφορους κλάδους της ινδικής βιομηχανίας, της υψηλής τεχνολογίας και της πρωτογενούς παραγωγής.

Επίσης την Έκθεση θα επισκεφθεί επιχειρηματική αποστολή 15 ινδικών επιχειρήσεων-κολοσσών από τομείς όπως τα πετροχημικά, η ναυπηγική, η ενέργεια, οι υποδομές (αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι, σιδηρόδρομοι), η διαστημική, τα φάρμακα, οι αερομεταφορές και η αγροδιατροφή, οι οποίες θα πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις με μεγάλες ελληνικές εταιρείες και φορείς. Μεταξύ των ινδικών επιχειρήσεων της αποστολής συγκαταλέγονται η Reliance Industries Limited (πετροχημικά, ενέργεια και πολυμερή με έσοδα πάνω από 60 δισ. δολάρια), το GMR Group (αεροδρόμια, ενέργεια και υποδομές), η UPL Limited (γεωργία) και η Larsen & Toubro (ναυπηγεία) κα. Επίσης στο πλαίσιο της ινδικής συμμετοχής θα δώσουν το «παρών» τα υπουργεία Τουρισμού, Ηλεκτρονικών και Πληροφορικής, αλλά και Επικοινωνίας και Τύπου.

Πέραν της Ινδίας, συμμετέχουν στην 84η ΔΕΘ 18 χώρες (Κύπρος, Ουρουγουάη, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Σλοβακία, Πολωνία, Ινδονησία, Ρουμανία, Μπαγκλαντές, Σερβία, Ρωσία, Νεπάλ, Ιράν, Ιταλία, Αίγυπτος, Κίνα και Βουλγαρία).

Σημαντική είναι φέτος και η εκπροσώπηση του ελληνικού επιχειρείν, που για μία ακόμη χρονιά δίνει «ψήφο» εμπιστοσύνης στη διοργάνωση. Επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στην Έκθεση υπό την «ομπρέλα» της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Ειδικότερα, στα περίπτερα 2 και 3 θα βρίσκονται 43 Επιμελητήρια από όλη την χώρα με 308 επιχειρήσεις. Ξεχωριστές παρουσίες θα έχουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Επιμελητήριο Σερρών.

Haut Monde Mrs. India Worldwide 2019

Εκδηλώσεις και αφιερώματα

Στην 84η ΔΕΘ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και μια άλλη Ελλάδα, αυτή της καινοτομίας και των νέων ιδεών, την «Digital Greece». Πρόκειται για ένα αφιέρωμα-πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με τους Industry Disruptors-Game Changers, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο 12. Εκεί, startups και δομές υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και φορείς χρηματοδότησης θα αναδείξουν τις τάσεις και τις ευκαιρίες στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας.

Επίσης η 84η ΔΕΘ γίνεται η πρώτη έκθεση όπου θα παρουσιασθεί πιλοτικά το δίκτυο 5G, με τη συνδρομή της WIND και της Huawei, επιβεβαιώνοντας τον διαχρονικό ρόλο της ΔΕΘ ως εφαλτηρίου προβολής νέων τεχνολογιών. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά και να βιώσουν τις δυνατότητες των πρώτων 5G συσκευών (τηλεφώνων) στην Ελλάδα, μέσα από το πιλοτικό δίκτυο 5G της WIND.

Αποτέλεσμα εικόνας για 84η δεθ

Η φετινή ΔΕΘ καλύπτει, πέραν του επιχειρηματικού σκέλους και μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων. Μηχανοκίνηση (Automotion-Electricity-Mobility), ενέργεια (Energia), εκπαίδευση (Akademia), γαστρονομία (Γωνιά Γαστρονομίας) είναι μερικά μόνο από τα θεματικά αφιερώματα της έκθεσης.

Φέτος για πρώτη φορά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες της ΔΕΘ θα φιλοξενηθεί στον πρώτο όροφο του Περιπτέρου 2 η Salonica Cannabis Expo 2019.

Όσον αφορά στο κομμάτι της ψυχαγωγίας, διασκέδασης, παράλληλων εκδηλώσεων και συνεδρίων, στο πλαίσιο της Τιμώμενης Χώρας διοργανώνεται πληθώρα events τόσο εντός όσο και εκτός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου (εικαστική έκθεση Ινδών καλλιτεχνών στο MOMus Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, επιδείξεις Ινδικού χορού-Bollywood Dance από την Kaly Stasinou, αφιέρωμα στον κινηματογράφο της Ινδίας στην Αποθήκη 1 στο λιμάνι, παράσταση χορού Kathakali κτλ).

Επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα διοργανωθεί στο πλαίσιο της ΔΕΘ το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας από τις 7 έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Με περισσότερους από 80 καλλιτέχνες και επιμελητές, η CHEAPART, για έκτη συνεχή χρονιά, θα φέρει κοντά το κοινό με τους δημιουργούς.

Επίσης στην 84η ΔΕΘ σε καθημερινή βάση γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες θα δίνουν τον μουσικό τόνο στην μεγάλη σκηνή, στο Τόξο της ΧΑΝΘ.

Στη φετινή έκθεση θα βρεθεί και το παγκοσμίου φήμης Circo Medrano, που έρχεται ξανά μετά από πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι και φέτος η ΔΕΘ είναι Smoke Free!!

Το ωράριο της 84ης ΔΕΘ έχει ως εξής: Τις καθημερινές από τις 16:00-22:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 έως τις 22:00.

Αποτέλεσμα εικόνας για 84η δεθ

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button