Ερασιτέχνης

Αναστασιάδης: «Εδώ στην Γερμανία, η πρώτη μας κουβέντα κάθε πρωί είναι για τον Άρη!»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο έφορος του κολυμβητικού τμήματος του Άρη, Τάσος Αναστασιάδης.

Ο Τάσος Αναστασιάδης αν και εδώ και πολλούς μήνες έχει μεταφερθεί στην Γερμανία επιχειρηματικά, ποτέ δεν εγκατέλειψε το τμήμα του Άρη μαζί με τους συνεργάτες του κρατώντας την φλόγα των Αρειανών αναμμένη.

Μίλησε φυσικά για την κατάσταση στην Γερμανία και πως αντιμετωπίζεται εκεί η πανδημία του κορονοϊού, αναφέρθηκε στα όσα θα γίνουν σχετικά με το κολυμβητικό τμήμα των «κιτρινόμαυρων» ενώ δήλωσε πως ανυπομονεί να παρακολουθήσει και πάλι την ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Σε ποια πόλη βρίσκεσαι;

Στην περιοχή της Στουτγκάρδης, στο «κιτρινόμαυρο» Ζιντέλφιγκεν. Αυτό που διαπίστωσα όταν ήρθα εδώ ήταν ότι η νέα Γερμανία ανήκει σε εμάς, όλα τα παιδιά που έχουν ανέβει από την Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, είναι φίλοι του Άρη. Μόνο εδώ να σας πω ότι στο χωριό που μένω που είναι 10χλμ. μακριά από την Στουτγκάρδη, είμαστε περίπου 15 Άρειανοί, ένας και ένας.

Πως είναι η κατάσταση εκεί;

Όπως και το 70% των Γερμανών, δουλεύουμε κανονικά. Έχουν κλείσει μόνο τα εμπορικά καταστήματα του κέντρου πιο πολύ και τα σχολεία, τα υπόλοιπα λειτουργούν με τις απαραίτητες προφυλάξεις, τα μέτρα τις αποστάσεις κτλ. Εδώ το κράτος «μιλάει» μια φορά και όλοι το ακολουθούν. Αισθάνεσαι μια σιγουριά ότι βρίσκεσαι σε ένα κράτος που σου παρέχει, αλλά η ζωή συνεχίζεται και η δουλειά είναι δουλειά.

Δεν είναι μεγάλος ο αριθμός κρουσμάτων και θανάτων σωστά;

Ακούω πως μέχρι χθες η Γερμανία είχε περίπου 1.600 νεκρούς, περίπου τόσους είχε και στην εποχιακή γρίπη. Επειδή μεταφέρουμε προμήθειες και στα νοσοκομεία, ξέρουμε ότι δεν επικρατεί αυτός ο πανικός που υπάρχει στα δικά μας κανάλια. Είναι λίγο χαλαρά τα πράγματα.

Το αντιμετωπίζουν διαφορετικά;

Κάπως έτσι. Σκεφτείτε ότι όλες οι ομάδες στην Γερμανία έχουν ξεκινήσει κανονικά τις προπονήσεις τους. Πάντα φυσικά με τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα; Έχει ακουστεί κάτι;

Ακούγεται για πρώτη ή δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου, οι πρώτες αγώνες θα γίνουν χωρίς κόσμο. Αυτό βέβαια ακούγεται τώρα δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάσταση των επόμενων ημερών, αλλά φαίνεται πως πηγαίνει για κεκλεισμένων των θυρών οι πρώτες αγωνιστικές. Η ζωή συνεχίζεται με οποιοδήποτε κόστος εδώ στο εξωτερικό. Ωστόσο είναι καλό να σημειωθεί πως οι Γερμανοί έχουν και τα κατάλληλα εφόδεια για να ξεκινήσουν κάτι τέτοιο, εμείς στην Ελλάδα ίσως να είμαστε λίγο πιο πίσω, δεν επαρκούν ούτε τα κρεβάτια, ούτε οι κλινες ούτε τα τεστ μας.

Σχολιάζεται από ανθρώπους του εξωτερικού ο τρόπος αντιμετώπισης του κορονοϊού από τους Έλληνες;

Σχολιάζεται και όχι μόνο από Έλληνες του εξωτερικού αλλά και Τούρκοι, Ιταλοί, Πορτογάλοι, Βούλγαροι κτλ. Σχολιάζεται αρκετά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον τα καταφέρνετε καλύτερα από όλους μας.

Ένα επιπλέον πρόβλημα είναι και το θέμα της οικονομίας φυσικά…

Κακά τα ψέματα, αυτό είναι το πρώτο μέλημα των Γερμανών και των Αμερικανών, τι θα γίνει δηλαδή με την οικονομία μετά από 2-3 μήνες. Ίσως σαν χώρες να έχουν πάρει την απόφαση να βγουν πιο μπροστά στην παραγωγή για να μην έχουν μετά τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε εμείς. Θέλει μια διαδικασία για να επανέλθουμε πλήρως μετά.

Έχετε και εσείς το… στερητικό σύνδρομο του Άρη έτσι; (γέλια)

Στην κυριολεξία, κάθε πρωί η πρώτη μας κουβέντα εδώ είναι για τον Άρη. Έχουν πάθει πλάκα όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες, μαζευόμαστε κάθε πρωί και συζητάμε τα όσα ακούσαμε το προηγούμενο βράδυ σχετικά με την ομάδα. Δεν ήμασταν 15 άτομα, γίναμε! Εδώ στην Γερμανία κάναμε έναν Αρειανό ενώ ήταν Ολυμπιακός και έναν που υποστήριζε την ΑΕΚ είναι στο στάδιο της μετάβασης (γέλια).

Περιμένατε την ομάδα να παίξει σωστά; Είτε ποδόσφαιρο είτε μπάσκετ.

Εγώ απλώς να σας πω, ότι όλα ήταν κανονισμένα για τον τελικό Κυπέλλου, όλοι μαζί από εδώ. Φέτος είμαστε πιο οργανωμένοι αλλά να δούμε πότε θα γίνει και η προετοιμασία. Υπάρχει η «δίψα» μας για τον Άρη και δεν συγκρίνεται με κανενός άλλου. Έχουμε φίλους και συνεργάτες που υποστηρίζουν άλλες ελληνικές ομάδες, είτε ΠΑΟΚ είτε Παναθηναϊκό, κανείς τους δεν κάνει σαν εμάς. Όταν είσαι μακριά το μυαλό σου είναι συνεχώς στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και φυσικά την κολύμβηση.

Η κολύμβηση όπως και τα υπόλοιπα αθλήματα έχουν διακοπεί. Μιλάς με τους αθλητές;

Φυσικά, θέλω να τονίσω στον κόσμο πως ήδη έχουμε σκεφτεί όταν θα ανοίξουν και πάλι οι πισίνες, εμείς σαν κολυμβητικό τμήμα να δώσουμε πρώτοι το χέρι βοηθείας στους γονείς και μετά οι ίδιοι. Κάθε παιδί όπως είναι γνωστό πλήρωνε μια συνδρομή, οπότε είμαστε σε σκέψεις και σε μια διαδικασία προκειμένου να βοηθήσουμε όλους να επανενταχθούν κατευθείαν.

Δηλαδή;

Ένα παράδειγμα, να κάνουμε τον πρώτο μήνα δωρεάν, τον δεύτερο μισή συνδρομή και κάπου στο εξάμηνο να επανέλθουμε στην κανονική συνδρομή. Να βοηθήσουμε τον κόσμο, δεν θέλουμε να χάσουμε κανέναν, γιατί το κολυμβητικό τμήμα του Άρη είναι πρώτο στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια απόφαση που δουλεύουν τώρα οι προπονητές και τα παιδιά στην Ελλάδα και φυσικά είμαι ενήμερος και εγώ και συμφωνώ απολύτως σαν ιδέα. Δείχνουμε και με διαφορά ποιοι είμαστε. Είναι δουλειά επτά ετών και είναι κρίμα να πάει χαμένη. Οι γονείς μας έχουν βοηθήσει στο μέγιστο, τους ευχαριστούμε και εμείς με την σειρά μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Είναι σημαντικό ότι αυτή η ιδεά ξεκίνησε από τους προπονητές γιατί είναι διαφορετικό να το προτείνω εγώ π.χ σαν διοίκηση.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button