Γενικά

Αναμονή για τους υποψήφιους οδηγούς- Συνεχίζεται η αποχή των εξεταστών

Η συνεχής αποχή των υπαλλήλων και εξεταστών της οδήγησης έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στο σύστημα εξέτασης των υποψήφιων οδηγών.

Η αποχή έχει ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα από την 1η Οκτωβρίου ενώ σε μερικές περιοχές της Ελλάδας οι εξετάσεις έχουν διακοπεί εδώ και μήνες. Ο λόγος είναι η εκκρεμότητα που υπάρχει με τις αποζημιώσεις των εξεταστών , οι οποίες δεν καταβάλλονται από την 1η Μαϊου 2018, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μία τεράστια λίστα αναμονής υποψηφίων που περιμένουν να δώσουν για δίπλωμα οδήγησης.

Όπως υπολογίζεται, περίπου 30.000 άνθρωποι θα πρέπει να περιμένουν για άγνωστο χρονικό διάστημα μέχρι να έρθει η ώρα να δώσουν εξετάσεις. Μεταξύ αυτών όμως, υπάρχουν περίπου 5.500 ηλικιωμένοι άνω των 74 ετών οι οποίοι υποχρεώνονται σε επανεξέταση με βάση το νέο ΚΟΚ και οι οποίοι κατέθεσαν τις αιτήσεις αλλά δυστυχώς αναμένουν για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Φυσικά ακόμη και αν λυθεί το πρόβλημα με τα δεδουλευμένα των πέντε μηνών, κανείς δεν γνωρίζει αν θα συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος καθώς σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, οι εξετάσεις θα πρέπει να γίνονται μέσα σε συγκεκριμένο ωράριο από εξεταστές σε ειδικούς χώρους. Όμως όπως φαίνεται θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν τόσοι υπάλληλοι για τις εξετάσεις , οπότε, στην Αττική αντί για 500-700 άτομα την ημέρα θα περνούν το πολύ 200-300 υποψήφιοι οδηγοί.

YellowRadio.gr

Το ειδησεογραφικό Site για τους Αρειανούς. Από οπαδούς για οπαδούς!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button