Ποδόσφαιρο

Ανακοίνωση της NOVA για τα τηλεοπτικά και την έναρξη του πρωταθλήματος

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγη ώρα η NOVA παίρνοντας θέση για τα όσα ακούγονται αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων αλλά και την έναρξη του πρωταθλήματος της Superleague 1.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδρομητικού καναλιού:

“Μόλις λίγες μέρες  έμειναν για την σέντρα στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και η κινδυνολογία αλλά και οι ασκήσεις… τρόμου στην «πλάτη» του καλά κρατούν.

Όμως, παρά τα όσα λέγονται ή γράφονται, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά στην ώρα του και θα αναλύσουμε παρακάτω το γιατί, ξετυλίγοντας λίγο το κουβάρι των εξελίξεων για το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μέχρι αυτή τη στιγμή:

-Θεωρητικά το «αγκάθι» για την ομαλή έναρξη του πρωταθλήματος είναι το τηλεοπτικό συμβόλαιο των 5 ομάδων που έχουν συμφωνία με την ΕΡΤ, καθώς όπως έχει γνωστοποιήσει η δημόσια τηλεόραση στις συγκεκριμένες ΠΑΕ (Άρης, Ατρόμητος, Λαμία, Παναιτωλικός, Ξάνθη), ζητάει «κούρεμα» ύψους 45%.

Μετέπειτα διαρροές από το Ραδιομέγαρο κατέβαζαν το «κούρεμα» στο 30%. Το σίγουρο είναι ότι οι 5 ομάδες που έχουν εκχωρήσει τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα  στην ΕΡΤ, θα κατέβουν κανονικά στο γήπεδο, καθώς οτιδήποτε άλλο θα έδινε το νομικό πάτημα στην ΕΡΤ να αμφισβητήσει τα όποια μεταξύ τους συμβατικά κείμενα («προσύμφωνα», «συμβόλαια» κτλ), κάτι που θα ισοδυναμούσε με «αυτοκτονία» σε νομικό επίπεδο από την πλευρά των ομάδων, οι οποίες φαίνεται ότι το έχουν ήδη αντιληφθεί.

Κατά συνέπεια, το μόνο που εκκρεμεί είναι το ύψος του «κουρέματος» που θα καταλήξουν οι δύο πλευρές μερικές ώρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Το παράδοξο είναι, ότι η διοίκηση της ΕΡΤ, προσπαθεί  να δώσει λύση  στα αδιέξοδα που η ίδια έχει δημιουργήσει σε μεγάλο βαθμό με τις υπέρογκες προσδοκίες που καλλιέργησε τους προηγούμενους μήνες.

-Την ίδια στιγμή η Nova έχει συμφωνία με τις τρεις δημοφιλέστερες ομάδες, ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, καθώς και με ΑΕΛ, Αστέρα Τρίπολης, Βόλο και Πανιώνιο.

-Όσον αφορά τους ΠΑΟΚ και ΟΦΗ, οι οποίοι δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα την τηλεοπτική τους «στέγη» για την επόμενη σεζόν, αυτό αποτελεί καθαρά επιχειρηματική τους απόφαση η οποία έχει αρκετό ρίσκο, καθώς φαίνεται να έχουν μείνει ακόμη στις υποσχέσεις και στα υπέρογκα έως παράλογα ποσά που τους έταζε προεκλογικά η προηγούμενη κυβέρνηση.

Αυτό βέβαια είναι δικαίωμα τους, καθώς μιλάμε για Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες οι οποίες μπορούν να παίρνουν τα ρίσκα τους και να αναμένουν τις κατάλληλες αποδόσεις για αυτές τις αποφάσεις.

Σίγουρα όμως, δεν μπορούμε να συζητάμε για αναβολή έναρξης ολόκληρου πρωταθλήματος λόγω επιχειρηματικού ρίσκου που αναλαμβάνουν συγκεκριμένες εταιρείες.

Πέραν λοιπόν της σίγουρης έναρξης του πρωταθλήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο (24-25/8), το βέβαιο είναι  ότι και  οι ομάδες πρέπει να ξεχάσουν την κρατική ενίσχυση ως σανίδα επιβίωσης τους και να δημιουργήσουν –έστω και με σημαντική καθυστέρηση- ένα ανταγωνιστικό προϊόν αντί να το ρίχνουν στο παρακαλετό προς τον εκάστοτε Υπουργό Αθλητισμού”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button