Μπάσκετ

Αλεξανδρής: «Οι 10.000 στο Παλέ, οι 20/20 βολές… καρδιάς και το τρικ με την ίωση του Παπαγεωργίου»

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο οποίος ήταν τότε ο πρώτος σκόρερ εκείνου του αγώνα με 30 πόντους και 20/20 βολές(!), μοιράστηκε στο Yellow Radio 92,8 τις αναμνήσεις του από εκείνον τον κομβικό αγώνα και όχι μόνο.

Σαν σήμερα, στις 12 Φεβρουαρίου του 1979, ο Άρης κέρδισε τον Ολυμπιακό με 85-82 στο Παλέ, κάνοντας το μεγαλύτερο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έναν μήνα μετά!

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Στο λεωφορείο μπαίνω» και στους Πάρη Τρικαλιώτη και Δημήτρη Χατζηκόρτσου…

Για το ότι ήταν πρωταγωνιστής σε εκείνο το παιχνίδι:

«Πρωταγωνιστές ήμασταν όλοι. Αιχμή του δόρατος ήταν ο Χάρης Παπαγεωργίου, ο οποίος όμως είχε πάθει τροφική δηλητηρίαση και έπρεπε κάποιος να αναλάβει δράση. Έτυχε αυτός να είμαι εγώ. Εκείνη η ομάδα ήταν ο ορισμός της ομάδας, της σύμπνοιας και της αγάπης όλων των παιδιών μεταξύ μας. Ήταν πολύ δύσκολο να πάρει κάποια ομάδα τότε το πρωτάθλημα εκτός των τριών της Αθήνας, αλλά είχε και άλλες πολύ καλές ομάδες».

Για τον Παπαγεωργίου, την ίωση που είχε και το γεγονός πως το κράτησαν κρυφό μέχρι το τζάμπολ:

«Ήταν σε κακή κατάσταση από το προηγούμενο βράδυ και αμφίβολος αν θα παίξει. Του είπαμε θα παίξεις για να δίνουν βαρύτητα σε σένα στο μαρκάρισμα. Τον είχαμε μέσα για να είναι φόβητρο και να κάνουμε επίθεση οι υπόλοιποι. Και πάλι όμως έβαλε αρκετούς πόντους (σ.σ. 17 πόντους)».

Για τις 20/20 βολές του, που αποτέλεσε ρεκόρ για πολλά χρόνια:

«Ήμουν πολύ συγκεντρωμένος και έβαλα και τις 20 βολές. Τις έβαλα με την καρδιά και την ψυχή μου γιατί έπρεπε να κερδίσουμε. Πήρα τρομερή δύναμη από τον κόσμο. Ήταν πολύ σκληρό το παιχνίδι με πολλά φάουλ. Ο Ολυμπιακός ήταν ο κυριότερος ανταγωνιστής και τον βγάλαμε εκτός τίτλου τότε. Ήταν μια μάχη… χαρακωμάτων. Εκείνη η ομάδα έπαιξε ίσως το καλύτερο μπάσκετ από ποτέ. Από τις πιο παραγωγικές που υπήρξαν στην Ελλάδα. Αφού για να φανταστείς πολλές ομάδες έκαναν καθυστερήσεις για να μην ξεπερνάμε τους 100 πόντους».

 Για το ασφυκτικά γεμάτο Παλέ:

«Αν δεν το έχεις ζήσει, δεν μπορεί να το πεις απόλυτα τι γινόταν. Είχε 7.100 κομμένα εισιτήρια, αλλά είχε πολύ παραπάνω κόσμο. Τους έβλεπες στα περβάζια πάνω ψηλά, κρεμασμένους στα κάγκελα, όρθιους δίπλα από τις γραμμές του γηπέδου. Οι άνθρωποι του γηπέδου φώναζαν από τα μεγάφωνα να προσέχει ο κόσμος γιατί είχε καλώδια υψηλής τάσης, να μην πάθει κάποιος κάτι. Είχε τουλάχιστον 3.000 κόσμο έξω από το γήπεδο. Θυμάμαι τον αντίλαλο των φωνών. Άκουγε ο κόσμος έξω να πανηγυρίζουν τα καλάθια μέσα στο γήπεδο και ακουγόταν άλλο τόσο και από έξω οι φωνές τους!».

Για το αν πανηγύρισαν σαν να πήραν τον τίτλο μετά το τέλος εκείνου του αγώνα:

«Ήμασταν πολύ σοβαροί. Περιμέναμε να τελειώσει το πρωτάθλημα. Με τη νίκη επί του Ιωνικού στο τελευταίο παιχνίδι, σηκώσαμε το τρόπαιο και εκεί πανηγυρίσαμε. Το πρωτάθλημα αυτό ανήκει σε όλους στην ομάδα».

Για την κατάσταση στο φετινό Άρη:

«Ζω την κατάσταση και φέτος από κοντά. Έχω σχεδόν καθημερινή επαφή με τον Χάρη Παπαγεωργίου. Ανησυχώ. Το πρώτο βήμα είναι να σωθεί η ομάδα, θέλει μεγάλη προσπάθεια, υπάρχουν Αρειανοί που βοηθούν τώρα. Ποια θα είναι η επόμενη μέρα όμως; Πρέπει να φύγει αυτός ο οικονομικός βραχνάς για να ανασάνει η ομάδα. Βλέπεις αυτή την ατμόσφαιρα στο Παλέ και εγώ ειλικρινά ανατριχιάζω κάθε φορά. Πάντα θα στηρίζει ο κόσμος. Οι Αρειανοί όπως είμαστε δε θα την αφήσουμε αυτή την ομάδα να διαλύσει, θα την ξανακάνουμε μεγάλη».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button