Μπάσκετ

Αλεξανδρής: “Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ο Άρης αν παίξει όπως με την Λάρισα”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press” μίλησε ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής και πρώην προπονητής του Άρη, Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Αναλυτικά όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ελένη Παπαδοπούλου:

Αρχικά για το ότι βρέθηκε στο γήπεδο απέναντι στην Λάρισα:

Πάντα στηρίζω τον Άρη, πάντα στηρίζω τον Χάρη τον Παπαγεωργίου που προσπαθεί να βάλει σε μία τάξη τα πράγματα από την θέση του.

Αισθάνθηκα πολύ όμορφα μαζί με τους πρώην συμπαίκτες μου και όλους τους ανθρώπους που στηρίζουν την προσπάθεια

Στο αγωνιστικό έμεινα ικανοποιημένος από αυτό που έδειξαν οι παίκτες της ομάδας στο γήπεδο.

Για την αφιέρωση της νίκης στον Θανάση Πλιάκη:

Για τον Θανάση τον Πλιάκη τι να πω; Είναι χρόνια στις επάλξεις και θεωρώ επιβεβλημένη την αφιέρωση της νίκης στον Θανάση τον Πλιάκη.

Για την διοίκηση της ομάδας:

Βλέπω ότι η προσπάθεια που γίνεται έχει φέρει αποτελέσματα. Αυτό το εισπράττουμε και στο αγωνιστικό κομμάτι. Από την διάθεση όχι την απόδοση. Η διάθεση ικανοποιεί τον κάθε φίλαθλο.

Ο πρώτος στόχος πρέπει να είναι οι υπάρχοντες παίκτες να είναι πληρωμένοι για να έχουν μεγαλύτερη διάθεση και αγωνιστικότητα.

Το δεύτερο κομμάτι είναι αυτό των μπαν, να μην υπάρχουν δεσμεύσεις ώστε αν χρειαστεί να γίνει και κάποια άλλη κίνηση.

Αλλά αν παίζει ο Άρης όπως το Σάββατο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τις υπόλοιπες ομάδες.

Για την σημασία της άμυνας:

Αν δεν παίξεις άμυνα δεν μπορείς να κερδίσεις μόνο από την επίθεση. Νομίζω ότι είναι συνδυασμός επιθετικής και αμυντικής παρουσίας. Αξίζουν συγχαρητήρια στην τεχνική ηγεσία γιατί έχει ένα σωστό πλάνο.

Κανένα σουτ δεν βγήκε με ευκολία και ειδικά στον Ρας. Υπηρχε μια μεγάλη πίεση στο επιθετικό κομμάτι, υπήρχε μια ισορροπία στην ομάδα.

Για την παρουσία του Ντραγκίσεβιτς και τους πόντους που πήρε ο Άρης μέσα από την ρακέτα:

Αν δεν βάλεις καλάθια μέσα από την ρακέτα γίνεσαι προβλέψιμος. Ο Ντραγκίσεβιτς ήταν εξαιρετικός, έβαλε 18 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Ανοίγει διαδρόμους και για τους περιφερειακούς. Όταν είσαι και σε καλή βραδιά σου δίνεται η ευκαιρία να πάει το σκορ πολύ ψηλά.

Είναι σημαντικό ότι πήραμε και την διαφορά.

Για τον αγώνα με τον Ιωνικό:

Είναι ένα παιχνίδι κομβικό. Ο Άρης αυτή την στιγμή είναι καλύτερος σαν ομάδα και το μομέντουμ είναι υπέρ του. Έχει δύο νίκες, καλή ψυχολογία και τα προβλήματα τα οικονομικά είναι πιο διαχειρίσιμα.

Αν κερδίσουμε κάνουμε μεγάλο βήμα για την σωτηρία. Αν κερδίσει ο Ιωνικός έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι της ομάδας μας. Πιστεύω ότι είναι η μεγάλη μας ευκαιρία. Τώρα βάση των εμφανίσεων των ομάδων μας στα τελευταία παιχνίδια πιστεύω ότι είμαστε καλύτεροι. Ο Ιωνικός έχει απώλειες παικτών, έχει ξεφουσκώσει οικονομικά και νομίζω ότι αυτή η ψυχολογία δεν μπορεί να αλλάξει.

Για τον Σάββα Καμπερίδη:

Είμαι πολύ προσεκτικός όταν είναι να κρίνω παιδιά και συναδέλφους. Δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Εκείνο που έχω να πω για τον Σάββα είναι ότι είναι ένα αξιόλογο παιδί σαν προπονητής και σαν χαρακτήρας. Πρέπει να έχουμε όμως υπομονή. Θα γίνει καλός προπονητής, αλλά δεν πρέπει να τον χρήζουμε καλό προπονητή πολύ γρήγορα.

Για τις προτάσεις που είχε:

Είχα πρόταση από τον Ιωνικό και τον Πανιώνιο, με είχε πάρει τηλέφωνο και ο Λευτέρης ο Αρβανίτης για να δει τις προθέσεις μου. Εγω του είχα πει ότι είμαι πάντα δίπλα στην ομάδα, αλλά το κεφάλαιο της προπονητικής έχει κλείσει.

H επόμενη μου θέση θα είναι σαν τεχνικός διευθυντής, σε όποια ομάδα με επιλέξει.

Για την δύναμη του Αλεξανδρείου

Έχω γυρίσει όλο τον κόσμο. Ασία, Αφρική, Καναδά, Αμερική, σε όλη την Ευρώπη. Αυτήν την ενέργεια που βγάζει αυτό το γήπεδο δεν την έχω συναντήσει πουθενά.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button