Μπάσκετ

ΑΕΚ – Άρης (92-79): Έδειξε θετικά στοιχεία όμως γνώρισε την ήττα από την ΑΕΚ

Ανανεωμένος φάνηκε στον σημερινό αγώνα ο Άρης με αρκετές εκπλήξεις από τους ξένους του. Πάλεψε και έφτασε κοντά στο να πάρει την νίκη όμως δεν τα κατάφερε γνωρίζοντας της ήττα (92-79) από την ΑΕΚ

1ο δεκάλεπτο…Ισορροπημένη περίοδος, με τον Άρη να καταφέρνει να βρει λύσεις

Με λάθη ξεκίνησε η πρώτη περίοδος για τους «κιτρινόμαυρους». Στα μισά του δεκαλέπτου, η ΑΕΚ βρέθηκε στο +5 (10-5) με συνεχόμενες κατοχές να εκδηλώνονται με πικ εν ρολ πάνω στον Ντραγκίτσεβιτς. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος και ο Άρης μετά από ένα μεγάλο διάστημα κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στον πόντο με τρίποντα των Γκετσεβίτσιους και Μιλόσεβιτς (12-11).

Μπλοκ από τον Σλότερ στον Μιλόσεβιτς, με τον Λάνγκφορντ να σκοράρει αμέσως μετά σε γρήγορη επίθεση της ΑΕΚ, 23” πριν το τέλος και 1/2 βολές του Μπράουν έδωσε το τελικό σκορ 19-15.

2ο δεκάλεπτο…Κακή αντίδραση – Μεγάλη διαφορά, που τα τελευταία λεπτά μειώθηκε από τους «κιτρινόμαυρους»

Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν πέντε αναπάντητους πόντους, οδήγοντας το προβάδισμά τους στο +9 (24-15). Έπρεπε να περάσουν τρία λεπτά περίπου στο δεύτερο δεκάλεπτο, για να σκοράρει ο Άρης. Ο Άρης με μεγάλο πρόβλημα στο σουτ, πέτυχε 4/10 δίποντα και 1/4 τρίποντα μετά από δώδεκα λεπτά αγώνα. Κατάφερε να βρει σουτ, χωρίς βέβαια να τα αξιοποιήσει.

Ύστερα από μπέρδεμα της διαιτησίας οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να μειώσουν (32-24). Στα τελευταία δυόμιση λεπτά, ο Άρης πέτυχε 11 πόντους, ενώ δέχθηκε μόλις 2 πόντους. Όπλο του η ικανότητα των κοντών στην προσωπική φάση.

Η διαφορά έπεσε ακόμη περισσότερο στο -2 (40-38), με τρίποτα των Γκετσεβίτσιους και Μποχωρίδη και λέι απ του Μπράουν. Η τελευταία κατοχή του πρώτου μέρους ήταν για τον Άρη,

3ο δεκάλεπτο…Με ρυθμό και εύστοχο Γκετσεβίτσιους

Με τρίποντο του Ματσιούλις ξεκίνησε η ΑΕΚ την τρίτη περίοδο, με το Γκετσεβίτσιους να απαντάει κατευθείαν μειώνοντας στον πόντο (44-43). Ο Χρυσικόπουλος απάντησε άμεσα, αλλά ο Γκετσεβίτσιους σκόραρε ξανά για τρεις (46-46). Το παιχνίδι κατάφερε να γίνει ντέρμπι , με τον Άρη να έχει ρυθμό και την ΑΕΚ να ψάχνει τη λύση κυρίως μέσα από την δράση των κοντών της.

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου η ΑΕΚ κατάφερε να πετύχει οκτώ μαζεμένους πόντους (βολές του Σαντ Ρος, δυο τρίποντα του Λάνγκφορντ) και οι γηπεδούχοι είναι στο +8 (56-48). Μετά το ξέσπασμα των γηπεδούχων, ο Άρης προσπάθησε να κατεβάσει πάλι τον ρυθμό χωρίς να τα καταφέρει με το σκορ στο +12 (64-52).

4ο δεκάλεπτο…Προσπάθησε να βρει ρυθμούς όμως η ευστοχία του Γκίκα «καθάρισε» το ματς

Με πρωταγωνιστή τον Χρυσικόπουλο η ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει στο +17 (73-56) αλλά η διπλή προσπάθεια των Μόρις και Μιλόσεβιτς μείωσε στους 11 (75-64). Τρια συνεχόμενα τρίποντα του Μπράουν και άμεση τρίποντη απάντηση από τον Λάνγκφορντ, κράτησε το σκορ στο +8 (81-73).

Στο +13 (90-77) οι γηπεδούχοι με… εννιάποντο (2 τρίποντα, καλάθι και 1/1 βολές) του Γκίκα, που φάνηκε να ήρθε από το πάγκο για να τελειώσει το ματς. Η ΑΕΚ άντεξε την αντεπίθεση του Άρη και κατάφερε να πάρει στην έδρα της την νίκη με τελικό σκορ 92-79.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button