Ποδόσφαιρο

«Ήταν σαν πόλεμος» λένε οι Νοτιοκορεάτες που έπαιξαν στη Βόρεια Κορέα

«Ήταν σαν πόλεμος»… Με αυτά τα λόγια διηγήθηκε ο αντιπρόεδρος της νοτιοκορεατικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τσόι Γιουνγκ Ιλ, την απίστευτη εμπειρία που έζησε στην γειτονική Βόρεια Κορέα, η αποστολή της εθνικής ομάδας.

Όπως είναι γνωστό, προχθές (σ.σ. Τρίτη 15/10) οι δύο γείτονες, που σε «τεχνικό επίπεδο» βρίσκονται σε πόλεμο από το 1953, αναμετρήθηκαν για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, σ΄ έναν αγώνα με πολλές ιδιαιτερότητες. Η συνάντηση που ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, απέκτησε ιστορικό χαρακτήρα, δεδομένου πως ήταν η πρώτη φορά μετά το 1990 κι έναν φιλικό αγώνα, που η πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας Πιονγκγιάνγκ, φιλοξένησε ποδοσφαιρική αναμέτρηση των δύο χωρών.

«Περιμέναμε 50.000 θεατές και αντ΄ αυτού, προς έκπληξη όλων δεν υπήρχαν φίλαθλοι στο γήπεδο. Οι θύρες δεν άνοιξαν ποτέ. Αιφνιδιασθήκαμε, όπως οι παίκτες και ο προπονητής», πρόσθεσε ο Νοτιοκορεάτης παράγοντας, επιστρέφοντας σήμερα το πρωί μαζί με την αποστολή στην πατρίδα. Οταν μάλιστα, ο Τσόι ρώτησε έναν Βορειοκορεάτη συνάδελφο του για ποιόν λόγο δεν πήγε κανείς στο στάδιο «Kim Il-sung», πήρε την απάντηση πως «μάλλον δεν ήθελαν να δουν τον αγώνα».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button