Ποδόσφαιρο

«Ήταν πρώτη επιλογή ο Ένινγκ, ταιριάζει στον Άρη και ξέρει το στιλ της ομάδας»

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Άγγελος Χαριστέας μίλησε για τον Μίκαελ Ένινγκ, για τα συμβόλαια Μπάσα και Γιουνές καθώς και για το κλίμα στα αποδυτήρια.

Αναλυτικά:

Για τα λάθη του προγραμματισμού κι αν έχει βρει τους ανθρώπους για να στελεχώσει την ομάδα: “Θέλουμε στα παιδιά που είναι στην ομάδα, βοηθώντας και τους ίδιους με τα αμέσως επόμενα σενάρια, για τον γυμναστή, τον διατροφολόγο, τον αναλυτή μας, ώστε ο νέος παίκτης ή προπονητής, να έρχεται σε μία ομάδα με συγκεκριμένα θέλω και όχι να αλλάζει φιλοσοφία της ομάδας, ανάλογα με τον προπονητή. Ο Αρης πρέπει να έχει μία συνεχή λειτουργία.

Σχετικά με τα λάθη που έγιναν, τα περισσότερα λάθη ή θετικά, έχουν να κάνουμε με παίκτες που ήρθαν στην ομάδα και άλλους που δεν ήρθαν. Για μένα δεν είναι τόσο σημαντικό να μιλήσω αναλυτικά, αλλά στόχος μου είναι να δουλέψω με το υπάρχον υλικό, να φτάσουν στο 100%. Φυσικά δεν είμαι ευχαριστημένος από κάποιους ποδοσφαιριστές. Κι εγώ από τα λάθη και τις επιλογές μου θα κριθώ στο μέλλον και δεν θέλω σταθώ σε άλλους που δεν είξναι πλέον στην ομάδα.

Για τον Ένινγκ: “Ηταν ο πρώτος που πήρα τηλέφωνο την Κυριακή το μεσημέρι μετά τον Βόλο. Ήμουν παίκτης του στην Νυρεμβέργη, γνωρίζω τον τρόπο λειτουργίας του. Ήθελα να μάθω πρώτα τους παίκτες της ομάδας, αγωνιστικά και σαν προσωπικότητες, για να κρίνω αν ο κάθε Μίκαελ θα ήταν ιδανικός. Με τον καιρό γινόμουν όλο και πιο σίγουρος για το ότι θα ταίριαζε στην ομάδα.

Επειδή πολλοί από εσάς δεν τον ξέρετε. Δεν είναι ένα όνομα που κάνει “μπαμ”, αλλά έχει την γερμανική πειθαρχία και κουλτούρα, έχει δουλέψει σε πολλές ομάδες στην Μπουντεσλίγκα, οργάνωσε τις ακαδημίες της Εθνικής Γερμανίας, έδινε τα διπλώματα στους προπονητές. Έχει συνεργαστεί με τον καλύτερο προπονητή που είχα στην καριέρα μου, τον Πίτερ Χέλμαν. Από τον οποίο πήρε πολλά θετικά πράγματα και ένας λόγος που εξελίχθηκε ήταν και ο Πίτερ.

Ενας προπονητής που δούλεψε σε κορυφαίο επίπεδο για μένα έχει όλα τα φόντα να δουλέψει στην Ελλάδα. Από την αρχή όταν μπήκε το θέμα του προπονητή, με τα 3/4 του ρόστερ να είναι ξένοι παίκτες, θέλαμε έναν ξένο από την αρχή για λόγους επικοινωνίας, όχι γιατί δεν πιστεύω στους Έλληνες. Κάθε άλλο. Αλλά όταν έχεις 20 ξένους, ισως ο ξένος να τους καταλαβαίνει καλύτερα. Ξέρει ο Μίκαελ τέσσερις γλώσσες, μεταξύ αυτών και τα Ισπανικά. Είναι σημαντικά όλα για την επικοινωνία που θα έχει με τους παίκτες”.

Για την κατάσταση στα αποδυτήρια της ομάδας: “Επανέρχομαι στο κομμάτι της επικοινωνίας. Δεν ήταν κακά τα αποδυτήρια για να υπήρχαν προβλήματα στην ομάδα. Ενδεχομένως κάποιοι παίκτες να ήταν δυσαρεστημένοι με κάποια πράγματα, που συμβαίνει παντού. Έκανα συνεντεύξεις με τον κάθε παίκτη, για να τον ξεκλειδώσω και να καταλάβω τι θέλει. Θέλει να πετύχει με τον Άρη, είναι ικανοποιημένος ή δυσαρεστημένος; Ήρθα κοντά με τα παιδιά και μπορώ να υποσχεθώ πως κάθε μελλοντικό πρόβλημα στα αποδυτήρια θα λύνεται άμεσα μέσα στο σπίτι μας”.

Για το αν αντικαταστάθηκαν, Μπάσα και Γιουνές: “Ανέλαβα να λύσω τα συμβόλαιά τους, δεν αποφάσισα να αποχωρήσουν από την ομάδα. Δεν είχα καν υπογράψει το συμβόλαιό μου τότε. Απλά είμαι τελειομανής και όταν δουλεύω για τον Άρη είμαι προσηλωμένος από το πρώτο δευτερόλεπτο. Είχαν ήδη γίνει συζητήσεις πριν από μένα να λύσουν τα συμβόλαιά τους. Δεν ήθελα να έχω δύο παίκτες στα αποδυτήρια που ήξεραν ότι δεν υπολογίζονται”.

Ποιο θα είναι το στιλ του Άρη και αν ο Ένινγκ θα έρθει μόνος του ή θα έχει νέους συνεργάτες: “Μου έκανε μεγάλη εντύπωση, πως κανένας προπονητής δεν ερχόταν με κάτω από τέσσερα άτομα βοηθούς. Να αντικαταστήσουμε όλους τους ανθρώπους της ομάδας για να φέρουμε τέσσερις νέους θα έπρεπε να ξαναμάθουν την ομάδα από την αρχή. Για μένα είναι λάθος και όποιος το κάνει δεν έχει την οργάνωση που πρέπει. Πρέπει να έχει η ομάδα ένα δικό της προσωπικό, να ενημερώνει τον εκάστοτε νέο προπονητή. Ο Μίκαελ θα έρθει μόνος του το πρώτο διάστημα. Θεωρήσαμε ότι πρέπει να έρθει για να διαπιστώσει ο ίδιος αν θέλει μελλοντικά. Ο Τόλης τα πήγε περίφημα και πρέπει να εμπιστευόμαστε τα παιδιά που ήδη έχουμε στην ομάδα.

Τα 3/4 είναι ισπανόφωνοι, υπάρχει μία κουλτούρα με χτίσιμο ποδοσφαίρου, κατοχή μπάλας, η ομάδα έχει κατοχές, έχει τρομερό επιθετικό στιλ και είναι το ποδόσφαιρο που ταιριάζει στον Άρη. Ο εκάστοτε προπονητής, όπως και ο Μίκαελ, είναι σημαντικό να ξέρει σε ποια ομάδα είναι και ότι το στιλ μας είναι αυτό. Άλλωστε δεν μπορούμε να το διαμορφώσουμε εντελώς διαφορετικά το στιλ μας με τους παίκτες που έχουμε ή δεν μπορούμε να το κάνουμε, ανάλογα με το ποιος προπονητής έρχεται”.

Για τις θέσεις που θέλει ενίσχυση η ομάδα: “Hδη έχουμε λίστα παικτών, έχουμε μιλήσει. Δεν μ αρέσει να τρέχω, ούτε οι κινήσεις της τελευταίας στιγμής. Βλέπουμε παίκτες που τους θέλουμε στην ομάδα μας, ίσως να υπάρξουν και αποχωρήσεις, προσθήκες. Το δουλεύω εδώ και περιπου δύο εβδομάδες. Για συγκεκριμένες θέσεις δεν θα πω κάτι τώρα, γιατί δεν είναι δίκαιο να προτρέχουμε γιατί έρχεται ο νέος προπονητής και πρέπει να το συζητήσουμε μαζί του. Η ομάδα του Άρη θέλω να έχει περισσότερο ανταγωνισμό ανάμεσα στους παίκτες. Να διεκδικούν πολλοί θέση στην ενδεκάδα. Ίσως και 18 άτομα έτοιμα ανά πάσα στιγμή”.

Για την απόφασή του μετά τον ΠΑΟΚ, να παραμείνει ο Τόλης Τερζής και τι άλλαξε στην σκέψη του: “Φταίω εγώ γιατί δεν το έθεσα σωστά. Τον Τόλη τον θέλουμε στον πάγκο και θα είναι, απλά δεν θα είναι πρώτος προπονητής. Αυτό εννοούσα τότε, δεν το έθεσα σωστά. Ο νέος προπονητής θα έχει στο πλευρό του τον Τόλη. Ήμασταν σε αναζήτηση προπονητή συνέχεια, αλλά για πρακτικούς λόγους, ο Τόλης δεν θα μπορούσε να συνεχίσει ως πρώτος”.

Για τα συμβόλαια που λήγουν το επόμενο καλοκαίρι: “Είναι κάτι το οποίο θα θέσουμε στον Μίκαελ. Εμείς σαν ομάδα, εγώ, ο Τόλης, ο πρόεδρος που έχει ενεργή συμμετοχή στην ομάδα, πάντα είμαστε σε ετοιμότητα να προτείνουμε στον νέο προπονητή τις λύσεις για να φτιάξουμε την νέα ομάδα. Ήδη έχουμε κάνει τις πρώτες επαφές με τον Βέλεθ για ανανέωση του συμβολαίου. Θα συναντηθώ και με άλλους παίκτες, είτε για καλό, είτε για κακό. Αλλά αυτό πάντα με την γνώμη που θα έχει ο Μίκαελ το επόμενο διάστημα, γιατί ο προπονητής και θα αποφασίσει σε μεγάλο βαθμό”.

Για την συνεργασία με τον Ένινγκ, την χρονική διάρκεια και το πλάνο: “Εχουμε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι μαζί του. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για το ότι κάναμε έναν χρόνο συμβόλαιο. Ζητούμενο ήταν να φέρουμε έναν προπονητή που τον πιστεύω. Από αυτόν εξαρτάται και τα αποτελέσματα αν θα πάρει μεγαλύτερο συμβόλαιο, όπως ισχύει αυτό και με τους παίκτες”.

Για το προφίλ του Ένινγκ: “Eχει θετικό πρόσημο σε όλα τα πράγματα. Έχει αναδείξει ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης. Τους έκανε επαγγελματίες. Έχει το ταλέντο αυτό και την νοοτροπία να βγάζει και να αναδεικνύει μεγάλους παίκτες. Ο Σον, ο Μάριο Γκόμεζ, ο Γκουντογκάν είναι λίγοι από τους μεγάλης κλάσης παίκτες που έχει βγάλει.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button