Μπάσκετ

“Έχουν τεράστιες προοπτικές αλλά πρέπει να “ματώσουν” στο γήπεδο Βουλγαρόπουλος και Κουρτίδης”

Ο προπονητής Εθνικής Ελλάδας των εφήβων, Γιώργος Βλασόπουλος φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Ιάσονα Μίσχο:

Για το πανευρωπαϊκό:

Είμαστε αυτή την στιγμή στο Βεν Σπιρκ σε μία από τις δύο πόλεις που διεξάγεται το πανευρωπαϊκό για την 1η φάση. Είμαστε εδώ οχτώ ομάδες έχουμε προετοιμαστεί ώστε να είμαστε αύριο έτοιμοι για το πανευρωπαϊκό. Είναι μία εμπειρία κυρίως για τα παιδιά γιατί αποκομούν τεράστιες εμπειρίες σε αυτούς τους διεθνούς αγώνες και θα τους βοηθήσουν για το μέλλον αν το αξιοποιήσουν θετικά. Επειδή είμαστε χρόνια σε αυτές τις ηλικίες, θεωρώ ότι είναι η πιο δύσκολη γιατί έχει να συνδυάσει πάρα πολλά πράγματα. Πρώτα απ’όλα την ηλικία των 17-18 χρονών, δεύτερον είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις τα παιδιά έχουν άγχος σε ποια σχολή θα περάσουν ή που θα συνεχίσουν και τρίτον και πολύ σημαντικό είναι το συμβόλαιο γιατί κλείνουν τα 18 τους χρόνια οπότε υποχρεωτικά πρέπει να υπογράψουν σε μία ομάδα.

Για το αν υπάρχουν ταλέντα:

Εγώ θεωρώ ότι υπάρχουν ταλέντα, το θέμα είναι να μη στεκόμαστε για το αν υπάρχει μία αποτυχία μέσα σε εισαγωγικά. Το θέμα είναι να αξιοποιηθούν από τις ομάδες τους με χώρο και χρόνο μέσα στην ομάδα παράλληλα με την δική τους δουλειά. Αν δεν υπάρχει αυτό σε μία ομάδα καλύτερα να πάνε κάπου δανεικοί ώστε να μπορούν να παίξουν. Το πρόβλημα είναι πως θα αξιοποιηθεί το ταλέντο μετά τα 18-19.

Αυτή την στιγμή πρέπει να μπουν στην Εθνική Ανδρών από τις μικρές εθνικές. Είναι συνδυασμός δύο παραγόντων, να εμπιστευτούμε αυτά τα παιδιά αλλά και τα παιδιά να δουλέψουν σωστά ώστε να διεκδικήσουν την θέση τους, δεν φτάνει μόνο η παρουσία και να μπουν σε μία ομάδα. Να πάρουν κανονικό χρόνο συμμετοχής. Πρέπει να δοθούν ευκαιρίες σε αυτά τα παιδιά.

Για το αν θα υπάρχει επιτυχία:

Αυτή την στιγμή είναι μία φουρνιά η οποία δεν είχε ιδιαίτερες επιτυχίες. Έχουμε κάνει κάποιες αλλαγές, έχουμε βάλει κάποια παιδιά που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι ομάδες είναι πολύ δυνατές είμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο και ο 2ο όμιλος θα παιχτεί στην Ρίγα. Θα δώσουμε το καλύτερο δυνατό ώστε τα παιδιά να πάρουν εμπειρίες. Είναι 16 ομάδες σε 4 ομίλους. Περνάν οι 4 και παίζουν χιαστί με τον 2ο όμιλο.

Για τον Στράτο Βουλγαρόπουλο:

Ο Στράτος είναι ένα παιδί το οποίο βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Οι συνθήκες στον Άρη του δίνουν την δυνατότητα να δουλέψει και να βρει και χρόνο συμμετοχής. Είναι στο χέρι του να δουλέψει και πάρει χρόνο. Αυτή την στιγμή θεωρώ ότι έχει όλη την προοπτική να αγωνιστεί στην Α1 αλλά πρέπει να μπει και να ματώσει μέσα στο γήπεδο. Να βελτιώσει το κορμί του και να δυναμώσει τις κινήσεις του.

Για τον Βαλάντη Κουρτίδη:

Από την μέχρι τώρα πορεία του έχει δυνατότητες να βοηθήσει στην Α1. Έχει τεράστια προοπτική. Το θέμα είναι ότι τα παιδιά αυτά πρέπει να είναι στο γήπεδο και πρωί, μεσημέρι, βράδυ στο γυμναστήριο με σωστή σκέψη στο κεφάλι τους. Είναι θέμα πόσο πολύ θα προσπαθήσουν, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Μέχρι τώρα αυτά τα παιδιά κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Για τον Βαγγέλη Αγγέλου:

Είναι ένας προπονητής που δουλεύει με τα νέα παιδιά και αν τα παιδιά έχουν διάθεση να ακούσουν θα κάνουν πάρα πολλά πράγματα.

Τα παιδιά πρέπει να είναι σε ένα σωματείο που θα τα στηρίζει και θα δίνει χρόνο συμμετοχής για να βελτιώνονται.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button