ΓενικάΜουσική

“Έφυγε” από τη ζωή ο θρυλικός μπασίστας των ZZ Top Dusty Hill

Ο περίφημος μπασίστας των ZZ Top, Dusty Hill πέθανε στο σπίτι του σε ηλικία 72 ετών κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Όπως επιβεβαίωσαν οι συνοδοιπόροι του στο συγκρότημα Billy Gibbons και Frank Beard, ο Dusty Hill πέθανε καθώς κοιμόταν στο σπίτι του. Με μία συγκινητική τους δήλωση οι συνάδελφοι του τον αποχαιρετούν.

“Είμαστε λυπημένοι από την είδηση. ​​Σήμερα ο Compadre μας, Dusty Hill, πέθανε στον ύπνο του στο σπίτι του στο Χιούστον. Σε εμάς, και στο πλήθος θαυμαστών των ZZ Top σε όλο τον κόσμο, θα λείψει η ακλόνητη παρουσία σου και η καλή σου φύση. Θα μας λείψεις πολύ φίλε”.

Η αιτία θανάτου του Dusty δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί και δεν είναι σαφές εάν θα μπορούσε να σχετίζεται με τραυματισμό στο ισχίο που υπέστη πρόσφατα.

Τις περασμένες εβδομάδες, εξαιτίας του τραυματισμού του, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από μία σειρά προγραμματισμένων εμφανίσεων της μπάντας στις ΗΠΑ.

ZZ Top

Το συγκρότημα είχε ανακοινώσει αρχικά μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης: “Τα μέλη των ZZ Top, Billy και Frank, θα ήθελαν να μοιραστούν μαζί σας ότι ο Dusty, ο ατρόμητος μπασίστας, βρίσκεται σε σύντομη ανάρρωση πίσω στο Τέξας, για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα στο ισχίο. Ευχόμαστε γρήγορη ανάκαμψη και να επιστρέψει σύντομα κοντά μας. Σύμφωνα με την επιθυμία του Dusty οι εμφανίσεις πρέπει να συνεχιστούν!”

Γνωστός και για τη διάσημη γενειάδα του, ο Dusty ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ZZ Top, εκτελούσε χρέη ως βασικός μπασίστας και δεύτερος βασικός τραγουδιστής από το 1969.

Εισήχθη στο Rock n Roll Hall of Fame το 2004, εδραιώνοντας τη φήμη του ως ένας από τους σπουδαιότερους μουσικούς.

ZZ Top

Οι ZZ Top δημιουργήθηκαν από τον κιθαρίστα Billy Gibbons, τον Lanier Greig στα πλήκτρα και τον ντράμερ Dan Mitchell. Το 1970 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους Single με τίτλο “Salt Lick” και έδωσαν την πρώτη τους συναυλία στο Μπούμοντ του Τέξας.

Τον Ιανουάριο του επόμενου έτους κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “ZZ Top’s First Album”. Ακολούθησε το “Rio Grande Mud” ένα χρόνο μετά, με το συγκρότημα να κάνει το ντεμπούτο του στα αμερικανικά Charts.

Μετά από μία παγκόσμια περιοδεία, τα μέλη του συγκροτήματος έκαναν ένα διετές διάλειμμα, κατά το οποίο οι Γκίμπονς και Χιλ άφησαν τα γένια τους να μακρύνουν τόσο πολύ, που από τότε δεν τα έκαναν πιο κοντά, καθώς αποτέλεσε το χαρακτηριστικό τους γνώρισμα.

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button