ΕρασιτέχνηςΠοδόσφαιρο

“Έφυγε” από την ζωή ο Μενέλαος Χατζηγεωργίου – Πένθος στην “κιτρινόμαυρη” οικογένεια

Ο Μενέλας Χατζηγεωργίου έφυγε” από την ζωή βυθίζοντας σε πένθος ολόκληρη την “κιτρινόμαυρη” οικογένεια.

Ο Μενέλαος Χατζηγεωργίου ήταν επί σειρά ετών αθλητής του Άρη (κολυμβητής, καλαθοσφαιριστής και στίβου) ενώ κατά την δεκαετία του ’70, ανέλαβε χρέη προέδρου του συλλόγου.

Επί προεδρίας του, οι “κιτρινόμαυροι” τερμάτισαν την σεζόν πρώτοι 1979-80, με με την ομάδα να αγωνίζεται στο μπαράζ του Βόλου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Χατζηγεωργίου εντάχθηκε στο δυναμικό του Άρη στα τέλη της δεκαετίας του ’30, κατά τα εφηβικά του χρόνια. Το 1940, συμμετείχε με την ομάδα καλαθοσφαίρισης του συλλόγου στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, όπου οι “κίτρινοι” κατέλαβαν την τρίτη θέση.

Μετά το τέλος του Β’ΠΠυ, ο Χατζηγεωργίου ήταν αθλητής στο τμήμα κολύμβησης και υδατοσφαίρισης του συλλόγου, συμμετέχοντας κάθε χρόνο στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος πόλο, όπου ο Άρης καταλάμβανε σταθερά από την τέταρτη μέχρι την έκτη θέση. Επίσης, υπήρξε αθλητής του στίβου και μετά το τέλος της αθλητικής του καριέρας στα μέσα της δεκαετίας του ’50, ανέλαβε ως έφορος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου. Το 1972, ανέλαβε χρέη προέδρου του συλλόγου για έναν χρόνο, όπως και την σεζόν 1979-80, όπου οι “κίτρινοι” έχασαν τον τίτλο του πρωταθλητή στο μπαράζ του Βόλου εναντίον του Ολυμπιακού.

Τον Απρίλιο του 1990, εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και στην πρώτη διετία της θητείας του υπήρξε μέλος της Επιτροπής για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Απασχόλησης και Εργασιακού Περιβάλλοντος και της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής και το Μεξικό. Στο δεύτερο μισό της θητείας του υπήρξε μέλος της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με την Αλβανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Όντας γυναικολόγος, ίδρυσε μαζί με ομάδα γιατρών την κλινική “Κυανούς Σταυρός” στη Θεσσαλονίκη.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button