Γενικά

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται εκ νέου σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όπου απαιτείται μεγάλη προσοχή.

Ενα νέο μέτωπο κακοκαιρίας με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους θα επηρεάσει από το μεσημέρι της Κυριακής τη Δυτική Ελλάδα και προοδευτικά έως το πρωί της Δευτέρας το σύνολο της χώρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. 

Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται εκ νέου σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όπου απαιτείται μεγάλη προσοχή. 

Σύμφωνα, πάντως, με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένονται στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες και ξανά από τις απογευματινές.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στην ανατολική νησιωτική χώρα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας οι οποίες από το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις τοπικά έως 8 μποφόρ στα πελάγη τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Κατολισθήσεις στην Περιφέρεια Ηπείρου

Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει η ραγδαία βροχόπτωση του τελευταίου 24ωρου, με κατολισθήσεις και καταπτώσεις στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου. Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται σε περιοχές της Κόνιτσας, των Τζουμέρκων, της ορεινής Άρτας και του Ανατολικού Ζαγορίου. Μηχανήματα της πολιτικής προστασίας και των δήμων εργάζονται πυρετωδώς για να ανοίξουν οι δρόμοι.

Με δεδομένο ότι η βροχόπτωση συνεχίζεται, είναι πιθανόν σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο να σημειωθούν και νέες καταπτώσεις., γι’ αυτό και συνιστάται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και στο υπόλοιπο της ημέρας.

Σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα σημειώνονται έντονες χιονοπτώσεις.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button