Ποδόσφαιρο

Ένινγκ: «Χαρούμενος για την νίκη, εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο πρώτο μέρος-Υπάρχει άγχος στο να κερδίσουμε και αυτό θα δουλέψουμε γιατί αδικούμε τους εαυτούς μας»

Ο προπονητής του Άρη Μίχαελ Ένινγκ μίλησε στην συνέντευξη Τύπου μετά την νίκη της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε αυτό το ματς, είναι τρεις σημαντικοί βαθμοί. Στο πρώτο μέρος παίξαμε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και πετύχαμε δύο έξοχα γκολ. Στο β’μερος ωστόσο χωρίς κάποια εξήγηση χάσαμε λίγο τον έλεγχο, υποχωρήσαμε γυρίσαμε αρκετά μέτρα πίσω. Παρατήρησα ότι σε κάποια διαστήματα ήμαστασν παθητικοί, αδικούμε τους εαυτούς μας. Νιώθω ότι υπάρχει ένα άγχος μπροστά στο να κερδίσουμε και αυτή είναι η πρόκληση για την συνέχεια, να έχουμε σε όλο το 90λεπτο μια ισορροπία. Χαίρομαι που το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από τέτοιες προκλήσεις γιατί το επόμενο ματς με την ΑΕΚ έχουμε ζήτημα με την θέση του τερματοφύλακα, αλλά έχουμε διάστημα 10 ημερών να δουλέψουμε κάποια πράγματα».

Ρωτήθηκε για τον λόγο που η ομάδα δεν κατάφερε να ανέβει στο β’μέρος και να πετύχει και ένα τρίτο τέρμα:

«Προφανώς δεν υπήρχε τέτοια οδηγία από εμένα, θέλαμε να συνεχίσουμε την πίεση. Αυτό έγινε αυτόματα γιατί υπάρχει το άγχος και η διαχείριση του αποτελέσματος. Δεν θα είχα πρόβλημα να συνέβαινε αυτό, αν είχαμε μια διαφορά στο σκορ, αυτό σίγουρα είναι κάτι που θέλουμε να δουλέψουμε».

Για τον λόγο που χρειάστηκε περίπου 25 λεπτά στο β’μέρος μέχρι να αλλάξει κάποια πράγματα:

«Θα αντιστρέψω το ερώτημα. Αν κάναμε αλλαγές νωρίτερα, θα μπορούσαμε να αλλάξουμε στο τέλος τον τερματοφύλακα;»

Μπορεί να πετύχαινε η ομάδα ένα γκολ νωρίτερα..

«Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Η κίνηση έχει κάποιες εναλλαγές. Είναι δικό μου κομμάτι να βλέπω πότε πρέπει να γίνει η αλλαγή. Είχε κάποιες ευακιρίες ο Φετφατζίδης στο 75′ για παράδειγμα. Εμένα με ενδιαφέρει να φεύγουμε νικητές από το γήπεδο. Αν έκανα κάποια αλλαγή νωρίτερα, μπορεί να έφερνα ανασφάλεια σε κάποιους πάικτες.

Για το ότι αυτό πηγαίνει κόντρα στην αρχική του δήλωση ότι προτιμά το 5-4 από το 1-0:

«Εγώ είπα ότι θέλω φυσικά να βάζουμε τέσσερα και πέντε γκολ, αλλά όχι να δεχόμαστε. Σε κάθε περίπρωση το βασικό είναι να κερδίζουμε».

Για το αν έχει παρατηρήσει κούραση σε ορισμένους παίκτες:

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης, ήταν ένα αρκετά έντονο παιχνίδι. Είναι θέμα μυαλού και πνευματικής κούρασης. Δεν θέλω να τα αμφισβητήσουμε όλα, υπάρχουν πράγματα που έγιναν σωστά και άλλα που πρέπει να βελτιώσουμε. Αυτό θα γίνει τώρα που έχουμε την διακοπή του πρωταθλήματος».

Για το γεγονός ότι κράτησε την ίδια ενδεκάδα:

«Αυτή η ενδεκάδα μας έφερε τους βαθμούς οπότε δεν είχα λόγο να μην της δείξω εμπιστοσύνη. Σήμερα π.χ αν δεν γινόταν η αλλαγή στο τέλος ήθελα να δώσω λεπτά συμμετοχής και στον Μαρτίνεζ. Σε όλους θέλω να δώσω ευκαιρίες».

Για τον Απόστολο Τσιλιγγίρη και το ντεμπούτο του σε αυτή την κρίσιμη στιγμή του αγώνα:

«Χαίρομαι πολύ για αυτό το παιδί που σίγουρα δεν περίμενε σήμερα να αγωνιστεί. Ήταν φανταστική η αντίδραση του κόσμου και του έδωσε μεγάλη ώθηση. Δεν πιστεύω ότι θα έχει πρόβλημα για το επόμενο ματς, είναι στο χέρι μας να τον εμψυχώσουμε και να γίνει ένα δυνατό “χαρτί” για την ομάδα».

Για την «χαμηλή» απόδοση κάποιων παίκτών:

«Είμαι ένα μιρκό δίαστημα εδώ. Δεν μπορώ να πω ακριβώς σε ποιο σημείο βρίσκεται η απόδοση του κάθε παίκτη ή που θα φτάσει. Ξέρω τι θέλω εγώ από τους παίκτες μου στο γήπεδο και για αυτό θα δουλέψω».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button