Ποδόσφαιρο

Ένα και να πονάει! «Δολοφόνος» Γκάμα, υπέταξε τον ΠΑΟΚ (1-0)

Ο Άρης υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την 12η αγωνιστική της Super League 1.

Πρώτο ημίχρονο

Το ντέρμπι ξεκίνησε δυναμικά και από τις δύο ομάδες με τον Άρη να έχει την πρώτη καλή του φάση μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης. Οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν φάουλ σε ένα πολύ καλό σημείο από τα αριστερά, με το σουτ του Γκάμα να τραντάζει το δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που πάτησε περιοχή όμως οι αμυντικοί του Άρη απομάκρυναν πριν οι φιλοξενούμενοι γίνουν επικίνδυνοι. Στο 4’ ένα σουτ του Ζίβκοβιτς δεν ανησύχησε τον Μπουσέ που μπλόκαρε εύκολα. Ο Γκαρσία προσπάθησε να απειλήσει όμως το σουτ στο 4’ ήταν αρκετά… χλιαρό και δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Πασχαλάκη.

Πρώτη κίτρινη του αγώνα δόθηκε μόλις στο 7’ στον Αουγκούστο για πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Ματίγια.

Στο 11’ ήρθε η πιο καλή φάση μέχρι εκείνη την στιγμή για τον ΠΑΟΚ μετά από κόρνερ που κέρδισε από τα αριστερά, πολύ καλή εκτέλεση από τον Έλληνα με τον Μπουσέ να μην απομακρύνει όπως θα έπρεπε όμως οι αμυντικοί του Άρη έδιωξαν την μπάλα μακριά.

Στο 21’ ήρθε και η δεύτερη κίτρινη κάρτα σε παίκτη του ΠΑΟΚ αυτή την φορά στον Τσιγγάρα μετά από μία… κλωτσιά στο καλάμι του Σάκιτς.

Στο 26’ ο ΠΑΟΚ έγινε πάλι επικίνδυνος μετά από σέντρα του Τζόλη ο Σφιντέρσκι όμως δεν πρόλαβε να «τσιμπήσει» την μπάλα πριν τον Μπουσέ.

Γενικώς στα πρώτα τριάντα λεπτά της αναμέτρησης, ο Άρης έδειχνε πιο συγκεντρωμένος στα πρώτα δέκα λεπτά με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και περισσότερη ώρα στην αντίπαλη περιοχή, στη συνέχεια την κατοχή πήρε ο ΠΑΟΚ καθώς είχε και περισσότερες ευακαιρίες.

Ο Άρης ανέβηκε και στο 32’ προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος μετά από καλή συνεργασία των Γκάμα και Μπερτόγλιο, η μπάλα κατέληξε στον Ματέο που βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, το σουτ όμως ήταν αδύναμο και χτύπησε πάνω στον Ίνγκασον.

ΓΚΟΛ για τον Άρη και 1-0 στο 38’ με Γκάμα!

Στο 37’ ο Άρης κέρδισε πέναλτι μετά την ανατροπή του Μπερτόγλιο από τον Πασχαλάκη, ο Γκάμα πήρε την μπάλα και με ένα πέναλτι… αλά Πανένκα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 για τους «κιτρινόμαυρους».

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ συνέχισαν τα σκληρά μαρκαρίσματα ενώ σε δύο φάσεις οι άνθρωποι του Άρη παραπονέθηκαν. Στο  41’ ο Ζίβκοβιτς έκανε σκληρό φάουλ στον Γκαρσία όμως δεν δόθηκε τίποτα από τον Ολλανδό διαιτητή ενώ δύο λεπτά μετά ο Αουγκούστο (είχε ήδη μια κίτρινη κάρτα) έκανε σκληρό φάουλ στον Μάνο.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (δύο λεπτά) ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση μετά από κεφαλιά του Σφιντέρσκι, ο Σβαμπ έκανε ένα ανάποδο ψαλίδι όμως ο Μπουσέ μπλόκαρε την μπάλα στην γωνία του κρατώντας το μηδέν.

Δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος του ντέρμπι ξεκίνησε με τον Άρη να έχει πολύ καλή φάση μόλις στο 46’ καθώς κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο λίγο πιο έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ του Ματίγια πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στο 51’  ένα σουτ του Ζίβκοβιτς όμως την μπάλα μπλόκαρε ο Μπουσέ ενώ πέντε λεπτά μετά στο 56’ οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» την ισοφάριση με τον Σφιντέρκσι να σουτάρει και η μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω, δίπλα από την εστία του Γάλλου τερματοφύλακα.

Τα φάουλ δεν έχουν σταματημό! Ο Αουγκούστο που έχει ήδη κίτρινη έδωσε… αγκωνιά (!) στον Μάνο με τον διαιτητή να μην δίνει τίποτα και τους παίκτες του Άρη να διαμαρτύρονται!

Τεράστια φάση για τον Άρη στο 60’ να κάνει το 2-0 μετά από πολύ όμορφη συνεργασία των Γκάμα – Μπερτόγλιο, ο Αργεντίνος βγήκε σχεδόν μόνος του μετά από λάθος του Γιαννούλη, πλάσαρε όμως την τελευταία στιγμή ο Ουαγκέ έσωσε κυριολεκτικά αφού έδιωξε την μπάλα, όμως ο ίδιος τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να βγει με την θέση του να παίρνει ο Κρέσπο.

Στο 61’ έγιναν οι πρώτες αλλαγές για τον Άρη με τους Σίλβα και Λόπεθ να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο στις θέσεις των Ματέο και Μάνο ενώ στο 67’ ο Σίλβα δέχτηκε την κίτρινη για καθυστερήσεις.

Στο 71’ το ματς πήρε πραγματικά φωτιά! Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι για ανατροπή του Τζόλη στην μεγάλη περιοχή από τον Σούντγκρεν με τον Σουηδό να φωνάζει πως δεν έκανε τίποτα. Ένταση υπήρξε ανάμεσα στους παίκτες και των δύο ομάδων με τον Λόπεθ και τον Μπερτόγλιο να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ο Νιαχάους πήγε να δει την φάση το VAR και εκεί είδε ξεκάθαρα πως ο Τζόλης πέφτει μόνος του χωρίς καμία ανατροπή και πήρε πίσω την απόφαση του ενώ κίτρινη έδωσε και στον Μπεναλουάν για σπρώξιμο στον Γιαννούλη.

Στο 76’ ο Τζέγκο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στην θέση του Μπερτόγλιο.

Στο 85 ο Ζίβκοβιτς έκανε σουτ στην κίνηση, όμως η μπάλα πέρασε έξω. Ο Άρης συνέχισε να αμύνεται καλά με την είσοδο του Τζέγκο και τον Σάσα να κάνει πάρτι στο κέντρο.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο λεπτό και ο Άρης με την νίκη του πέρασε στην δεύτερη θέση, υποτάσσοντας τον ΠΑΟΚ στην πρώτη του φετινή ήττα.

Συνθέσεις: 

Άρης (A. Mάντζιος): Μπουσέ, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Μπεναλουάν, Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Μπερτόγλιο (76΄Τζέγκο), Ματέο (62΄Σίλβα), Γκάμα (90+6΄Μαντσίνι), Μάνος (62΄Λόπεθ)

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ουαγκέ (63΄Κρέσπο), Ίνγκανσον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης. Αουγκούστο (79΄Τσόλακ), Τσιγγάρας, Σβαμπ (79΄Εσίτι), Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σφιντέρσκι

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button