Ποδόσφαιρο

Άρης: Η «ιδιορρυθμία» του πρώτου ημιχρόνου

Ο Άρης φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης για την 10η αγωνιστική της Superleague με τους Κιτρινόμαυρους να παρουσιάζουν ένα ιδιόρρυθμο, νωχελικό πρόσωπο στα πρώτα ημίχρονα των 9 μέχρι στιγμής αγωνιστικών.

Αυτό θέλει να αλλάξει και ο Μίκαελ Ένινγκ, ο οποίος χθες ζήτησε από τους παίχτες του μεγαλύτερη ορμή και πίεση.

Ο Άρης έχει πετύχει μέχρι στιγμής 14 γκολ. Τα 9 από αυτά στο πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα, για 5 συνεχόμενα παιχνίδια, οι Κίτρινοι πήραν κεφάλι στο σκορ μέσα στα πρώτα 20 λεπτά. Ωστόσο, μόλις σε δύο παιχνίδια πήραν τελικά τους τρεις βαθμούς (Παναθηναϊκός, Ξάνθη) ενώ στα υπόλοιπα είτε πήραν την ισοπαλία (ΠΑΟΚ) είτε έφυγαν με άδεια χέρια (ΑΕΛ, Ολυμπιακός).

Είναι αξιοσημείωτο πως ο Άρης, ακόμη και όταν καταφέρνει να προηγηθεί γρήγορα, μετριάζει την απόδοση του στο πρώτο ημίχρονο. Με αντίπαλο τον ΟΦΗ, ο Άρης είχε προβλήματα στη δημιουργία τουλάχιστον μετά το 30’. Στο πρώτο ημίχρονο, οι Κίτρινοι είχαν 4 τελικές όσες και ο ΟΦΗ. Τελείωσαν το ματς με 12 προσπάθειες.

Απέναντι στο Βόλο, από τις συνολικά 11 τελικές του Άρη, οι 4 ήταν στο πρώτο ημίχρονο. Τόσες είχαν και οι γηπεδούχοι. Εξαίρεση αποτελεί το ματς με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, στο οποίο ο Άρης έκανε τρομερό πρώτο ημίχρονο σκοράροντας 2 φορές και έχοντας 4 τελικές στην εστία μέχρι το 22’. Οι Κίτρινοι τελείωσαν το παιχνίδι με 13 τελικές από τις οποίες οι 9 βρήκαν στόχο.

Στο ντέρμπι της Τούμπας, ο Άρης είχε μόλις μία ουσιαστική τελική στο πρώτο ημίχρονο, αυτή του γκολ του Ιντέγε. Απέναντι στην ΑΕΛ, ο Άρης προηγήθηκε με 2-0 γρήγορα αλλά η ομάδα του Γρηγορίου αντέδρασε φέρνοντας το ματς στα ίσια πριν το ημίχρονο. Στο πρώτο 45λεπτο, οι Κίτρινοι είχαν 5 τελικές (2 στο τέρμα) από τις 24 συνολικά μέχρι το τέλος του αγώνα.

Στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό, ο Άρης ήταν περιορισμένες επιθετικά και έκανε 2 τελικές στο πρώτο μέρος, συμπεριλαμβανομένου του γκολ του Ντιγκινί. Έκλεισε το ματς με 5 τελικές.

Στα Πηγάδια, οι παίχτες του Ένινγκ βρήκαν στόχο μόλις μία φορά στο πρώτο μέρος (πέναλτι Γκάμα) ενώ άλλες 3 τελικές τους ήταν άστοχες. Στο δεύτερο ημίχρονο, παρά το γεγονός ότι προηγούνταν, ο Άρης είχε άλλες 4 τελικές, βρίσκοντας στόχο.

Στο ματς με τον Παναιτωλικό, ο Άρης ήταν φλύαρος επιθετικά χωρίς να δημιουργήσει πολλές σημαντικές ευκαιρίες. Στο πρώτο ημίχρονο, είχε μόλις 3 τελικές με τις 2 να είναι αυτές των εκτελέσεων πέναλτι από Γκάμα και Ιντέγε. Τέλος, στο τελευταίο ματς στη Νέα Σμύρνη, ο Άρης είχε 4 τελικές στο πρώτο μέρος από τις 16 συνολικά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Αξιοσημείωτο, αν και βασισμένο σε περιορισμένα δεδομένα, είναι το γεγονός ότι όποτε δέχεται γκολ στο πρώτο ημίχρονο (ΟΦΗ, ΑΕΛ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός) ο Άρης είτε φεύγει με έναν είτε με κανέναν βαθμό.

Τέλος, αν και πάλι βασισμένο σε περιορισμένα δεδομένα, σε κανέναν αγώνα μέχρι στιγμής (ΟΦΗ, Βόλος, Πανιώνιος) ο Άρης δεν έχει καταφέρει να πάρει τους 3 βαθμούς, όταν ο αντίπαλος του σκοράρει πρώτος.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button