Ποδόσφαιρο

Με την άμυνα (πάντα) μπροστά

Το γρήγορο γκολ του Σαμόρα στη Λεωφόρο άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη του Άρη κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά κατά γενική ομολογία εκείνο που λειτούργησε προς αυτή την κατεύθυνση ήταν η άρτια ανασταλτική λειτουργία.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι κιτρινόμαυροι στη διάρκεια της σεζόν νίκησαν στα περισσότερα παιχνίδια που βρήκαν πρώτοι γκολ κι αν μη τι άλλο είναι από τις ομάδες που κερδίζουν τις εντυπώσεις με τον τρόπο που διαχειρίζονται το προβάδισμά τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 12 παιχνίδια στην κανονική διάρκεια ο Άρης κράτησε ανέπαφη την εστία του και από αυτά νίκησε στα 10. Δεν πήρε βαθμούς νίκης μόνο απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπου επιθετικά ήταν ακίνδυνος, αλλά και με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, όπου επίσης δεν ήταν τόσο δημιουργικός, ούτε κινδύνευσε όμως.

Η δε πρόκριση στο Κύπελλο, κυρίως επί της ΑΕΚ στη φάση των “16” και με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στα ημιτελικά, δεν βασίστηκε τόσο στην επιθετική παραγωγικότητα της ομάδας, αλλά στο γεγονός ότι κράτησε ανέπαφη την εστία του στα πιο κρίσιμα σημεία.

Στα playoffs ο Άρης μόλις σε δύο αγώνες δεν δέχθηκε γκολ, απέναντι σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Τούμπα και Λεωφόρο αντίστοιχα και φυσικά νίκησε και στα δύο ματς. Ποιο είναι το συμπέρασμα; Ότι η ανασταλτική συμπεριφορά της ομάδας είναι αυτή που δείχνει τον δρόμο και ασφαλώς ενόψει του τελικού είναι από τα σημεία που θα πρέπει ο Άρης να στηρίξει το αγωνιστικό πλάνο του, καθώς αποδεδειγμένα στην επίθεση βρίσκει τις ευκαιρίες να δημιουργήσει, έχει τις επιλογές, την ποιότητα και ασφαλώς τις προσωπικότητες.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button